Keuzes maken en focus houden

DSCN0001

Als ik met een idee bezig ben of aan het schrijven dan vervaagd werkelijk de hele wereld om mij heen. Hierdoor is de kans groot dat ik minder goed in contact ben met mijn lichaam en niet bemerk dat ik al had moeten lunchen, dat ik naar het toilet moet of dat de zon is gaan schijnen. Daarbij bestaat het gevaar dat ik in de ban raak van mijn binnenwereld. Hier speelt zich vaak een enorm en eindeloos spektakel af van verbindingen, beelden en gedachtes. Er bestaat daar geen tijd en ik kom daar weinig tot geen grenzen tegen. Als ik niet goed focus en keuzes maak dan kan het zo maar twee uur verder zijn zonder dat er iets concreets ontstaat. Herkenbaar?

Het opgaan in mijn binnen wereld is uiteraard ook mijn kracht. Want doordat ik zoveel mogelijkheden zie voel ik van nature aan dat er iets niet klopt, weet ik feilloos de oorzaak van iets te achterhalen en zie verbindingen die anderen nog niet hebben ontdekt. Het is en blijft belangrijk dat ik hier bewust mee om ga en het bewust inzet.

Keuzes maken en blijven focussen

Het antwoord zit o.a. in keuzes maken. Iets waar iedereen dagelijks mee te maken heeft, maar sommigen gaat het beter af dan anderen. Vooral hooggevoelige personen hebben hier vaak moeite mee. Focussen sluit veel dingen buiten. Dan is het geen geheel meer zoals dat zich in de binnenwereld afspeelt. Het geheel is iets wat je niet zomaar in een keer kunt neerzetten. Je moet keuzes maken, dan maak je iets af en krijgt het een vorm.

Wat mij helpt is om iedere dag iets specifieks te plannen. Vandaag stond gepland om dit blog over hooggevoeligheid te beginnen. Daarom heb ik in wordpress.com deze blog aangemaakt met een aantal pagina’s en dit eerste bericht. Daarbij heb ik de focus gehouden op de buitenwereld. In de tussentijd heb ik op tijd pauzes genomen en niet laten afleiden door Facebook of Twitter. Ik ben niet op internet geweest en heb mij niet bezig gehouden met huishoudelijke taken. De gedachtes hierover waren er wel maar ik heb er niets mee gedaan. Als ik het nu achteraf bekijk heb ik door een duidelijke keuze te maken en te blijven focussen mijn doel bereikt. Dit is het resultaat en ik ben er tevreden over. De zon is inmiddels gaan schijnen…

Wil je meer weten over mij en mijn praktijk? Klik dan op bovenstaande link ‘Mijn website Join Your life’. Daar vind je meer informatie.

© Join Your Life – Erna Witbraad

About Erna

Motto: Mensen hebben mensen nodig. Wie vooral bij mij aankloppen? Hooggevoelige personen, mensen die burnout zijn of overspannen. Mensen die geen ruimte in durven nemen en daardoor moeite hebben zichzelf neer te zetten binnen hun werk en privéleven. In mijn praktijk in Amsterdam Oud West, verzorg ik 1-op-1 trajecten en geef begeleiding aan kleine groepen.
This entry was posted in binnenwereld, Focus, grenzen stellen, Hooggevoeligheid, Keuzes, onbewuste, Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Keuzes maken en focus houden

  1. Hoi Erna,
    Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik zie dat inderdaad ook als grote kracht en tegelijkertijd als valkuil. Wat ik vroeger zelf deed en nu ook vaak bij cliënten zie is dat we keuzes uitstellen en dus niet in actie komen, vaak omdat we bang zijn dat we de verkeerde keuze zullen maken. Een goede tip hiervoor is om gewoon maar een munt te gooien als je er niet uitkomt. Niet om alles aan het toeval over te laten maar als we een munt gooien voelen we wel degelijk aan of het de goede keuze is of niet.
    Succes met je blog! Hartelijke groet, Julia

    • Erna says:

      Leuk dat je hebt gereageerd. Inderdaad Julia keuzes maken valt niet mee. Bang om verkeerde keuzes te maken maar ook de zee aan mogelijkheden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s